Между сънищата и реалността – къде живее щастието и що за птица е то?

Още едно петзвездно манга заглавие! Макото Шинкай ме печели вече с втора своя история (виж „The voices of a distant star“) и трябва да призная, че определено има задълбочен поглед над човешките емоции и драматични преживявания, както и талант да извлече само положителното от всяка една негативна ситуация. Персонажите, които създава, са така живи и очарователни образи, че моментално грабват читателското сърце и превръщат прочита на историята в истинско приключение. Финалът пък, макар и невинаги изпълнен с рози и слънчеви лъчи, съдържа достатъчно голяма доза надежда за бъдещето на вече любимите ни герои. А защо не и за нашето собствено.

„I had that same dream again“ ни разказва за едно малко и много умно момиченце, което се чувства самотно у дома и сред връстниците си, затова намира утеха в приятелските си отношения с три по-възрастни жени. Всяка от тези жени обаче бори собствен тъмен демон в сърцето – възрастна дама на прага на живота си, млада жена, отритната от обществото, и тийнейджърка, която се самонаранява в пристъп на дълбоки емоционални сътресения. На пръв поглед тези жени нямат нищо общо помежду си освен приятелството си с малката бунтарка Нанока. Но с напредването на историята става ясно, че съдбите на главните ни герои са много по-тясно обвързани, отколкото можем първоначално да предположим. Една по една всяка драматична завръзка в наратива ще получи своето разплитане, а читателят ще усвои редица полезни житейски мъдрости по време на процеса. И защото това е манга, ще хвърлим и шепа вълшебство в микса, за да получим възможно най-интригуващия, очарователен и фантастичен сюжет. Ето така се правят наистина впечатляващи истории.

„I had that same dream again“ е манга история, която е така пленителна, чиста и невинна, така омагьосваща. Макото Шинкай ни сблъсква с простичкия въпрос „Какво е щастие?“ и сложният житейски отговор, за който и до ден-днешен учените по света не могат да постигнат единодушно съгласие. Затова пък едно малко момиченце ще се противопостави на всички норми и закони в стремежа си да разплете загадката. А както знаем съдбата обича смелите – току-виж Нанока вземе, че открие какво е щастието. Поне лично за нея 🙂

~ * ~

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.