Всички да запазят спокойствие – Отряд 312 идват да спасят положението. Почти.

Сигурно няма друг такъв екип, който толкова много да го връзва в напечени ситуации, и така да му изневерява късметът, когато е на път да спечели. Което разбира се прави приключенията на Отряд 312 още по-забавни и интригуващи за четене. От друга страна, когато Кристоф и Кауфман решат, ей така, за „разнообразие“, да оставят читателя в пълна тъмнина за съдбата на любимите му ренегати в края на книгата, то някак му се приисква на човек да можеше да се шмугне в една Гънка, да стигне до тия двамата и да им пусне по една спора Ра’хаам. Примерно.

Действието на „Пламъкът на Аврора“ е в пъти по-динамично, напрегнато и изпълнено с обрати от това в „Изгревът на Аврора“, което направи прочитът на книгата по-интересен за мен. Сега, когато вече имаме отговори на толкова много въпроси, връзката между Кал и Ари, характерът на Зила, самата Аврора, близнаците, Финиан – всичко вече придобива по-голям смисъл и се възприема далеч по-естествено от читателя. Което от друга страна разчиства игралната дъска за нови участници, нова доза интриги и шокиращи разкрития и нова порция загадки, с които Отряд 312 да си блъска ума. Лошото е, че тази великолепна сбирщина от галактически „отрепки“ работят най-добре заедно, а авторите решават, типично за жанра, да ги разделят и изпратят по различни пътища към общата цел. Но пък какви приключения ги очакват само из тия калдъръми.

Честно казано не усетих кога съм прехвърлила всичките 430 страници. От друга страна по време на този книжен маратон обиколих Галактиката, запознах се отблизо с Ешварен и тяхната отдавна погинала планета, опознах Седи, сестрата на Кал, участвах в няколко космически битки на живот и смърт, станах свидетел на израстването и падежа на отделните герои, но най-вече искрено се забавлявах с продължението на историята на Отряд 312. Авторите, каквито са ми скрити лимонки, вмъкнаха дори елемент на пътуване назад във времето. Просто толкова много интригуващи моменти има в тази книга, че си е истинско светотатство да оставят края ѝ така отворен. Но пък Джей и Ейми са си дяволчета, така че защо ли изобщо се учудвам 🙄

Благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност!

~ * ~

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.