Разходете се „Един ден през декември“ по неведомите пътища на любовта

Това е книга, която съвсем не бе това, което си представях, че ще бъде. След всяка отгърната страница нагласата ми за историята тотално се променяше, защото нещо ново се случваше, персонажите правеха различни избори, животът им поемаше по съвсем неподозирани пътища. И някак в същото време неизменно гравитираха един около друг. Близки приятели, сродни души, почти съвършени любови, страсти на най-неподходящите места – все съставки за чудесна романтична каша. А разковничето се крие в дома – домът не е някъде, а е някой. Някой, който ти дава мир и покой само със самото си присъствие, и с когото се усещаш на правилното място. Някой, за когото би си сложил лъскава гирлянда на главата 🙂

Макар историята да не е точно с коледен характер, мисля че е идеалното четиво за сезона. Книгата носи топлия и уютен дух на Холмаркски филм и притежава пълния спектър от емоционални изживявания – смях, тъга, разочарования, надежди, нови начала и стари корени. „Един ден през декември“ е разказ за живота и за разминаванията между сродните души, увлечени в сивото ежедневие или възпрепятствани от неподходящо стечение на обстоятелствата. Това е истински разказ за любовта такава, каквато немалко пъти може да възникне и в реалността – понякога красива като приказка, понякога егоистична, понякога удобна за момента, понякога дори грозна. Сърдечна и трогателна история, която ще стопли цялото ви същество и ще прогони лошия Гринч. Ако си падате по такива неща все пак.

Мисля че Джоузи Силвър много добре бе успяла да вникне в психиката на персонажите си и да ги представи на читателя по толкова реалистичен начин, та да съпреживяваме възходите и спадовете в живота им наравно с тях, да им се дразним заради глупавите решения, или пък да събираме заедно парченцата от разбитите им сърца. А когато настъпи решаващият момент, и да затаим дъх докато преследват шанса си за щастие и любов.

Те така, ако се чувствате носталгични и искате да изпитате старата добра холивудска романтика, или просто си търсите едно разтоварващо и неангажиращо, но и вълнуващо четиво за любовта от пръв поглед, то това е вашата книга. А ако сте Гринч, то нищо не може да ви помогне в случая (шегувам се, моят Гринч беше омилостивен от Джоузи Силвър).

Сърдечни благодарности към издателство Ибис за предоставената възможност! ❤

~ * ~

Едно мнение за “Разходете се „Един ден през декември“ по неведомите пътища на любовта

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.