„Връзка“ – един телефон, една снежна буря и двама влюбени, но забравили любовта души

„Връзка“ е история за едно обикновено семейство със съвсем обикновени проблеми, разказана по един крайно необикновен начин. За Джорджи животът е ясен – обичай Нийл, обичай децата, работи мечтаната работа, бъди на върха на кариерата си. Цял живот е гонила една-единствена мечта – да пише собствен сериал. И когато възможността й се представя тя е повече от щастлива. Но не и Нийл. И както се оказва Джорджи има да учи още много за любовта, семейния живот и щастието, макар да е със съпруга си от 19 години. Добре, че на помощ идват спомените, Нийл от миналото и един жълт телефон. О, да – телефонът е в центъра на тази толкова истинска, трогателна, сърцераздирателна на моменти, човешка история. Възходи и падежи, ненаучени уроци и нов поглед над приоритетите – в тази книга има от всичко, а краят е просто крадящ дъха. Поредният шедьовър на Роуъл без съмнение!

За пореден път Роуъл доказва, че умее не само да вниква в истинските истории от живота, но и да ни ги предаде така живо, така красиво и емоционално наситено, че просто да ти е невъзможно да възприемеш нечия друга реалност освен нейната. Авторката има дарбата да взима реални житейски ситуации и персонажи и да им вдъхва втори живот. Буквално можех да видя какво се случва в главата на Джорджи, да усетя страховете й, да изпитам мечтите й, да преживея болката й. Изживях живота на Джорджи и научих доста, взех нейните житейски уроци, разбрах мотивите и принципите й. Поех всяка нейна крачка към бъдещето и накрая бях също толкова уплашена, нетърпелива, облекчена и разбира се – щастлива. Историята бе невероятно реална, почти материална – сякаш можех да я докосна и да се озова в този така обикновен и все пак толкова вълшебен свят. Светът на Роуъл!

Хареса ми как бе разказан животът на Джорджи – в един миг си в настоящето, в следващия наблюдаваш като на кино сцени от миналото. Докато героинята се унася в сладко-горчиви спомени, читателят получава възможността да сглоби парчетата от сложната й личност. Да вникне в характера й, в самата й душа. Интересен беше и моментът с жълтия телефон – необичайно разчупване на реалността и някак все пак успя да се впише перфектно в историята, да не изпъква искуствено и да допренесе за жизненоважния мост в книгата. Мостът между миналото и настоящето, мостът на съдбата, на втория шанс, мостът на бъдещето.

Определено това е една силно вълнуваща, наситена с емоции, жива история за ценностите и приоритетите в живота и за това как никога не е късно да направиш правилния избор. История, показваща, че любовта – истинската, сродната – е винаги достатъчна, дори когато битовите проблеми и сблъсъкът на характери заплашват да задушат семейното щастие. Защото „ако си с човека, когото обичаш повече от всичко, нима останалото не е просто декор?“…

~ * ~

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.