Къде се крие щастието – зад розови очила или в малките несъвършенства?

Очарователна и магнетична, вълшебна и леко зловеща на места, ето няколко неща, които трябва да знаете за тази уникална детска история:

  • Всъщност няма да са ви нужни розови очила, за да прочетете книгата.
  • Момче си е също толкова нормално име като Вайълет.
  • Има голяма вероятност да започнете да се грижите за очите си по-добре. И да спрете да пиете чай.

Това, разбира се, са закачливите причини да обърнете внимание на странностите, които се случват в град Съвършенство. Ето обаче и няколко сериозни поуки, които аз открих сред страниците на това розово приключение:

  • „Град на име Съвършенство“ е история за всеки, който някога е бил критикуван за „развинтеното“ си въображение и който просто е искал гласът му да бъде чут.
  • Това е история за смелостта, приятелството и жертвите в името на любовта.
  • Това е история с малко зловещи елементи, с много мистерия и още повече приключения.
  • Това е история, в която злото за малко да победи, но не му достигат един чифт очи във финалната битка срещу доброто (мини спойлер, признавам).
  • Това е книга, която ще държи интереса ви до самия си край и която неусетно ще изчетете от кора до кора, както се случи при мен.
  • Това е детска история и съвсем не е съвършена, но е изключително пленителна и чистосърдечна като всяка добра детска книга.

„О, съвсем просто е. Много по-лесно е да управляваш хора без въображение. Не задават никакви въпроси и вярват на всичко, което им кажеш. Простичката истина е, че хората не са нищо особено без своето въображение.“

Твърдоглавието и бурното въображение никога не са били по-желани и търсени за спасението на който и да било град, но Съвършенство се нуждае именно от тази необичайна комбинация, ако иска да види света наоколо ясно и на фокус отново. Неподчинението може и да носи добри резултати, ако вдигаш бунт срещу правилните неправди. В края на деня обаче всеки иска да се прибере в топлата и уютна сигурност на дома и родителската опека, така че дори най-непослушните деца ще се съгласят с урока в историята за един град, в който всичко е перфектно. А именно, че истинското щастие се крие в малките несъвършенства.

Благодаря на издателство Orange Books за предоставената възможност!

~ * ~

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.