Уилям Уентън в борба срещу времето – новото приключение в „Агентът с орбулатора“

Тази поредица става все по-добра с всяка следваща книга!

Приключенията на Уилям Уентън ме грабват предимно с нетипичния си технологичен характер, но много ми допадат и мъничките морални дилеми, в които авторът хвърля младия кодоразбивач. Тази конкретно история за Уентън е изпълнена с динамика и мистерии от самото си начало, та чак до края. Този път, с всички парчета от пъзела от предходните истории, Перс има по-голяма свобода в изготвянето на забавен и увлекателен сюжет, който да държи будно любопитството на читателя през цялото време. Допълнителен плюс е, че като цяло книжките не са кой знае колко обемни, така че спокойно за една вечер можете да се потопите в света на роботи, луридий и Марианската падина, докато за пореден път спасявате света от лапите на вманиачени злодеи.

„Агентът с орбулатора“ ни връща обратно при Уилям и сравнително скучноватото му ежедневие в предградията, което обаче бързо придобива застрашителен характер, когато поредният код за разбиване е поставен в ръцете на момчето. От този момент нататък злочестини започват да спохождат объркания Уилям, на който освен всичко друго ще му се наложи за пореден път да разкрива нова порция мрачни тайни около Института за постчовешки изследвания, луридият, който тече във вените му, и сприхавите роботи от старото поколение, готови да се вдигнат на революция при най-лекия полъх на промяна в статуквото им. Да не пропусна, разбира се, и задължителното спасяване на света и осуетяването на хитрите злодейски планове за световно господство… и всичко това под зоркия поглед на небезисвестния Биг Бен. Какво толкова може да се обърка?

О, също така общият сюжет на поредицата става мъъничко по-заплетен, и докато някои от досегашните въпроси, свързани с историята, получават своите отговори, то други се появяват на тяхно място, та дори финалът на това конкретно Уентъново приключение да е сравнително идиличен и щастлив, то не се заблуждавайте, защото ни очакват още срещи с острия ум на гениалния кодоразбивач.

Благодаря на издателска къща Емас за предоставената възможност!

~ * ~

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.