За картите и любовта, и за новата пролет

Тази книга крие много повече преживявания, отколкото показва на пръв поглед. И дори не визирам самият авантюристичен дух на повествованието. Подробното и живописно описание на Европа е само един от плюсовете на историята. Тук става въпрос обаче и за основни човешки взаимоотношения както със заобикалящия ни свят, така и помежду ни. Става въпрос за силата на приятелството, за истината в любовта, за красотата в обмяната на култури, за смелостта да следваш сърцето си и да отстояваш възгледите си, дори когато са в противоречие с най-близките ти хора. Това е книга, която измамно обещава безгрижен и лековат тон, а всъщност дава толкова повече на читателя. Да, историята се чете леко, но съвсем не толкова бързо и това е добре, защото има доста теми за дълбок размисъл, на които би било благоразумно да отделим подобаващо количество от читателското си време и внимание.

Прочитайки книгата аз лично стигнах до две заключения:
⭐ повествованието крие достатъчно подводни камъни, та да предизвика бурни емоционални сътресения към края на историята;
⭐ стигайки самият финал осъзнах колко много смисъл има в началото – да, корицата е едно от възможните тълкувания, но също така авторът ни показва как краят на едно приключение не винаги е еднозначен с край на всичко преживяно до този момент. Понякога, дори твърде често, стойността на спомена се крие в самото пътешествие, не толкова в дестинацията.

„Карта към теб“ е книга-одисея, която ще прекара читателя през целия емоционален спектър, ще го запознае със скритата красота на някои от най-известните туристически места в Европа, и през цялото време ще ни преподава ценни уроци по човешка и световна култура. Това е история, богата на емоционални преживявания без излишен и натоварващ драматизъм. В същото време това е и карта към читателя, към скритото ни Аз, към надеждата и новата пролет, към любовта и отвъд нея. А може би най-приятната изненада от книгата – това е още и карта към нашата малка, но толкова красива България 🇧🇬

Благодаря на издателство Софтпрес за предоставената възможност!

~ * ~

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.