Никога – при никакви обстоятелства – не влизайте в гората!

Мат Хейг е написал детска история, изпълнена с диви приключения. Макар по мое мнение на моменти книгата да придобиваше леко зловещ характер, в крайна сметка предоставя на целевата си група именно това, което и обещава – шеметно пътуване през дебрите на една смъртоносна гора. Сред тъмните сенки на дърветата ще се сблъскаме с немалко митични създания, сред които тролове, магьосници и вълшебни духчета. Но тези създания като че ли представляват собствената си изопачена версия и това доста обърква героите на тази приказка – на кого да вярват и как да се спасят от лапите на смъртта, дебнеща зад всяка клонка в гората?

Животът на Самюъл Блинк и по-малката му сестра Марта приема невъобразим обрат след като двамата губят родителите си в нелеп пътен инцидент. Наред с фантастичното историята ни представя и две тъгуващи деца, на които по стечение на обстоятелствата им се налага сами да се справят с мъката и да открият път отново към желанието си за живот. Пък бил той и насред скучната и студена Норвегия.

Мат Хейг е успял да забърка най-различни и противоречиви емоции с началото на тази си поредица – забавни и абсурдни моменти се редуват със съкрушителни сцени, следвани от стряскащи и доста мрачни действия. Всяка следваща страница крие неподозирана изненада не само за героите, но и за самия читател. Което много добре служи като похват за поддържане на интереса, а и би представлявало допълнително приключение за малките, любопитни очи, решили да съпроводят Саймън и Марта из дебрите на „Призрачната гора“.

В заключение ще отправя само един апел към вас – „Самюъл Блинк не знае нищо. Така че – недейте да му казвате. Възможно е това да развали историята…“

Благодаря на ИК Емас за предоставената възможност! ❤

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.