Book a la minute Vol.2

Джули Джеймс – НЕОЧАКВАНО ЕДНО ЛЯТО…

Една много забавна и трогателна романтична комедия. Допадна ми стилът на писане на авторката, как бързо забъркваше нелепи недоразумения и после ги изясняваше по още по-забавен начин. Можеше да се усети неприязънта, както и клокочещото под повърхността привличане между героите,а разговорите им и хапливите забележки бяха повече от развлекателни. Форд и Виктория са от онзи тип скептични хора, които се крият зад сарказма и негативното си мислене, за да се предпазят от емоционален удар и разочарование. Това бе повече от ясно, но ми беше интересно да наблюдавам как сами срутваха стените около себе си, бореха се със страховете си и постепенно откриха и позволиха и на другия да открие „меката“ им същност. Колкото и упорито да отричаха проблемите си, накрая единствено изправянето срещу тях им помогна да се сближат повече.

Типично в стила на филмовите романтични комедии духът на книгата бе лек, свеж, забавен, леко мелодраматичен и изпълнен с нежни и романтични чувства. Едно завладяващо четиво, което ще ви донесе само приятни мигове и емоции. Задължително попълнение към колекцията от романтика в библиотеката!

Колийн Хувър и Тарин Фишър – НИКОГА, НИКОГА

Една невероятна и много мистериозна история за любов, която въпреки краткостта си успява да обсеби ума на читателя още с първите си страници. Много ми хареса огромната въпросителна, която висеше над главите на героите с всеки следващ новооткрит елемент от техния живот. Просто нямаше миг, в който да си отдъхнат и в който да са спокойни, непрекъсната надпревара с времето засилваше още повече динамиката в историята. Макар през цялото време да се повдигаше въпросът за мистицизмът и свръхестественото, в голямата си част всички неизвестни имаха рационално и логично обяснение и това създаваше един синхрон в книгата и я правеше още по-достъпна и разбираема за объркания читател (това съм аз, признавам, че бях много объркана в началото… и средата… и дори в края). Хареса ми и прескачането между настояще и минало и малките романтични моменти между героите, които бяха много добре представени както чрез писмата, така и чрез спомените им. Любовната история на Чарли и Сайлъс ни е представена в нейния залез, но бавно и постепенно двамата герои събират не само разпилените си спомени, но и заровените си чувства и отново намират път един към друг. Защото както се оказва години по-късно, със съдбата шега не бива, а любовта никога не умира.

~ * ~

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.