36 въпроса и една хвърчаща рибка – междуличностните отношения никога не са били по-забавно представяни :)

„Взимаме един психологически експеримент на тема „Може ли да бъде проектирана любов между двама напълно непознати?“, добавяме Пол (той участва заради 40-те долара) и Хилди (нейните причини са… сложни), разбъркваме ги с един, два, три… десет и шест въпроса. Между тях прехвърчат отговори, истории, шеги, лъжи, истина, тъга, сълзи и риба… Но ще има ли искри?“

Това е анотацията на книгата и честно да ви кажа повече от това не ви трябва да знаете за историята. „36 въпроса…“ е увлекателен, забавен, интригуващ и откровен разказ за междуличностните отношения и за това колко малко му трябва на човек, за да осъществи контакт с някой друг.

Хилди и Пол не биха могли да са на по-противоположни полюси в живота си, но изненадващо провеждащият експеримента решава да събере именно тези двамата като партньори. Вечно премислящата и силночувствителна Хилди срещу непукиста Пол, за когото всичко е една голяма шега и няма смисъл да придава допълнителна важност на събитията в ежедневието си. Или поне това би било първото впечатление на всеки, който няма желание да задълбава отношенията си с нашите персонажи. Но както става ясно в хода на поредицата от злочести събития в историята, истината е някъде там, точно под повърхността, и понякога е нужен само малко инат и една риба-балон, за да се наместят правилно всички парчета от пъзела.

„36 въпроса…“ е книга, която се чете бързо и неусетно, която ще ви разсмее, но и ще ви накара да се замислите сериозно за различни, ключови моменти от собствения ви живот. Въпросите, на които трябва да отговарят участниците в експеримента, са провокативни и изискват болезнена степен на откровеност, която да си признаем рядко използваме дори пред самите себе си, какво остава пък за пред напълно непознати. Паралелно с тази сюжетна линия ще се запознаем и с личните истории на нашите герои, които ще обяснят характера и поведението им в настоящия момент. И така, когато постепенно сме събрали всички факти, плюс пълния контекст на ситуацията, може би ще получим валидни резултати за този малък, социален експеримент. О, отговор ще има, но стягайте коланите, защото пътуването до крайната дестинация няма да бъде без своите сериозни трусове. Но не е ли това същността на живота като цяло?

Освен това, колко сладка е тази корица?! Честно!

Сърдечни благодарности към издателство Егмонт за предоставената възможност! ❤

~ * ~

Реклами

One thought on “36 въпроса и една хвърчаща рибка – междуличностните отношения никога не са били по-забавно представяни :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.