На вашето внимание – последният черен еднорог 🦄

Тези мемоари попаднаха в полезрението ми благодарение на горещата препоръка на Тревър Ноа. Ако още не знаете кой е той – много добре, не ви трябва да познавате бъдещия ми съпруг. Съпруг?! За какво говориш, по дяволите? Няма значение, просто продължавайте да четете.

Тифани Хадиш е комедиант, който е преминал буквално през ада и е изпитала на гърба си толкова подигравки, несправедливо отношение, снизходително третиране, дори физическо малтретиране. И въпреки това успява да излезе на върха на тая купчина л**на като последния черен еднорог. Сега е известна, успяла, уверена и непоклатима жена. Книгата й служи колкото като изповедник и отдушник на болката, толкова и като показно към всички нас колко много може да се обърка животът ти и въпреки това с малко повече упорство, усърден труд и много силно чувство за хумор да излезеш победител от ситуацията. Както и няколко напътствия за това как да различим задника от добрия мъж.

Тонът, стилът на Хадиш е болезнено прям, безпардонен до степен опасно близка до циничността, и в същото време забавен, очарователен и трогателен до сълзи. Ще почувствате всяка емоция, завладяла някога душата на авторката, ще се смеете, плачете, ядосвате и радвате заедно с Хадиш. Неизбежно е.

Мисля че преди всичко това, което ме свърза на по-дълбоко ниво с историята, е самата авторка. В много отношения на характера мисля че доста си приличаме. Особено в частта, в която първо говорим и след това мислим какво казваме. Евентуално. Може и да не остане време да осмислим думите, които излизат навън от нас. Ето защо, макар да не предизвика същото ниво на привързаност към книгата, както се случи с „Born a crime“, „The last black unicorn“ ми послужи като още един учебник по световно знание, по човешка съпричастност и по обществено осъзнаване. Колко много дупки в отношенията ни един към друг имаме да запълваме, хора. И дори не е толкова трудно, ако само решим да се отърсим от негативните мисли, гневът и напрежението да сме над всички останали. Но също така е хубаво да знаем, че каквото и да ни поднесе животът, всички ние имаме силата да надделеем и да превърнем негативите в позитиви. Също като последния черен еднорог – Тифани Хадиш 😊

~ * ~

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.