Top 5 Wednesday: Favorite Friend Groups

Дзяк! 🐞

Всички тук сме приятели, нали? И да не сме, днес това е главна тема на топ 5 в сряда, така че ако антисоциалният Гринч у вас ще се почувства дискомфортно с този пост, то може да спрете с четенето СЕГА.

Така, за всички останали – добре дошли в близкия приятелски кръг на литературата. Да видим кой още е тук днес с нас:

Кару, Зузана и Мик

Както и всяка химера и ангел с душа от поредицата на Лейни Тейлър „Създадена от дим и кост“. Тази история ни показва колко далеч могат да стигнат приятелите ни в опита си да ни обичат и подкрепят такива, каквито сме. Може да се окаже дори, че понякога те са липсващото парче в състава за спасяване на не един или два свята. Освен това кой не би искал да има устата, шумна и шарена приятелка като ме.. ъъ Зузана, като Зузана!

Дворът на Мечтите

Не си помислихте, че ще минем без препратка към Дворовете и Сара, нали?! Нека бъдем откровени – каквото и да е мнението ви за поредицата, никой не може да отрече силната и непоколебима връзка между членовете на Двора на Мечтите, тяхната жертвоготовност, упоритост, безстрашност в лицето на опасността. Кой не би искал приятели, с които открито да може да сподели всичко, с които да се шегува свободно, и на които да може да разчита безусловно?! Дори аз не съм толкова антисоциална!

Близкият кръг на Елин Галантиус

Упс, още една препратка към Сара Дж. Маас. Добре де, не ви се извинявам сериозно, всичко е от куртоазия. Става въпрос за другата невероятна поредица на Сара – „Стъкленият трон“, в която виждаме дългия път от низините към висините на един невероятен персонаж. По време на всичките си приключения Елин Галантиус може и да изглежда, че създава само врагове, но истината е, че най-непоклатимите приятелски връзки се изковават в огъня на раздора и ожесточените сблъсъци. В крайна сметка „сбирщината“ приятели, които Елин събира, ще се окажат най-добрият шанс на света да запази цялостта и разсъдъка си срещу безскрупулните валги.

Тази точка да се възприема и като допълнителен хайп за предстоящата „Kingdom of Ash“ 🤓

Нощни ловци

Може би най-първата сплотена група приятели в литературата, на която съм ставала свидетел. Нощните ловци на Шерилин Кениън имат връзка, изградена от хилядолетия битки и кръвопроливни сблъсъци с божества, демони и хора. Това са мъже и жени, за които не съществуват расови, полови и каквито и да било други предразсъдъци, защото знаят кое в действителност е важното във взаимоотношенията между приятели. Това са ловци, които споделят обща история, пълна с насилие и загуба, омраза към общ враг и страх към несигурно бъдеще. Това са истински приятели, защото дори да се убият един друг в пристъп на ярост, винаги могат да се върнат обратно в света на живите 🙃

Бандата на Мъртъвците – Скълдъгъри Плезънт

За тези от вас, които още не са запознати с историята на детектива скелет, то славната му дружинка приятели магьосници е може би най-лоялната и най-безстрашната групичка литературни персонажи. Ако не друго, то забавлението с тях е стопроцента гарантирано. Освен когато нещата станат смъртоносно сериозни, тогава може и да се шокирате малко. Ама съвсеееем малко. Все пак това е банда, нарекла себе си „Мъртъвците“, неизбежно е да очаквате неочакваното от тях.

А вие имате ли си любима приятелска група? Изключвам Рейчъл, Фийби, Чандлър, Моника, Рос и Джоуи – те са приятели на всички нас. Споделете в коментарите отдолу дали има литературна клика, към която бихте искали да се присъедините, или на която просто се възхищавате 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.