„Целувка в Париж“ в месеца на любовта

Ехххх, човек има нужда от такива истории от време на време. За пречистване на душата, за олекотяване на стреса, за забрава на света и кофти деня, прекаран в офиса. История, която ще те окрили, ще изпълни сърцето ти с обич и ще ти залепи розовите очила на носа, та току-виж спреш да се мръщиш наоколо като пенсиониран Гринч. Ъм, вие не правите ли така? Окей, явно съм само аз, продължаваме напред.

„Целувка в Париж“ е увлекателна история, която шеметно ще ви преведе през града на любовта навръх Коледните празници, ще мернете за секунди Лувъра и Айфеловата кула, Сена, но пък за сметка на това ще се повеселите с неволите на главните герои както и с неизбежните сблъсъци на характерите им. Ще преживеете личните им драми, може малко да се просълзите, и заедно ще пропътувате дългия път към разкриването на универсалните истини за живота, любовта и човешките взаимоотношения. След един ден, прекаран в мъгливата Франция, Серина и Жан-Люк ще открият страстта и мотивацията да действат на сляпо и да започнат начисто с проектите си. Знае ли човек до какво може да доведе един перфектно организиран хаос в крайна сметка?

В интерес на истина главните предпоставки за срещата на персонажите и за сюжета като цяло – Коледа и Париж – остават някак на заден фон, докато напред изпъкват емоциите и преживяванията на Серина и Жан-Люк. Историята можеше да се случи по всяко едно време и във всеки един град. В това отношение „Целувка в Ню Йорк“ бе далеч по-реалистично и автентично написана. Но не ме разбирайте погрешно, и така книжката си бе интригуваща, комична и много хитроумно замислена. Искрено се забавлявах с двамата ни героя и с хапливите им и саркастични мисли и забележки. Сблъсъкът на напълно несъвместимите им характери пък е тайната съставка на магията на тази история. Още един плюс е и фактът, че образите на Серина и Жан-Люк са толкова универсално изградени, че реалната им възраст изобщо не се долавя през цялото време. Крайната ми оценка и мнение е, че Райдър спокойно може да продължи сагата за международните целувки, защото сюжетите и персонажите й са пленителни и много симпатични, отразяващи реалността по един бебешко розов начин. Très bien, mon ami, très bien.

Едно голямо благодаря към издателство Егмонт за предоставената възможност! ❤

~ * ~

Едно мнение за “„Целувка в Париж“ в месеца на любовта

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.