Top 5 Wednesday: Authors You’d Want to Write Like

Отново е четвъртък и аз съм тук с тема за топ 5 в сряда. Да, познавам дните от седмицата, но така се случва напоследък, че постовете леко се разминават във времето. Но пък кой не обича малко хаос 😇 Тази седмицата темата е топ 5 любими автора, чийто стил на писане искаш да притежаваш. Ами да започваме със селекцията:

Сара Дж. Маас
blog-sarah-j-maas

Кралицата на Young Adult фентъзи жанра! Дори не мога да си представя какви ли епоси ще излязат изпод пръстите й в бъдеще, какви невероятни неща ще имаме удоволствието да прочетем! Това, което най-много ми харесва в стила на писане на Сара, е, че с прости, „ежедневни“ думи успява да предаде емоциите на историите си в невъобразима дълбочина и достоверност. Сара е човек от народа и пише за народа и ако не я изберат за президент в скоро време, аз напускам тази планета!

Колийн Хувър

25

Това пък е кралицата на романтичните, разтърсващи романи. Романи за любов, която преминава през социално и битово познати перипетии, представени по такъв потресаващ и емоционално покъртителен начин, че след края на всяка книга чувството у читателите е все едно са минали през центрофуга, меле и бой на негри в тъмна нощ – едновременно! Но пък края на тези истории е именно това, което ни връща обратно душевния покой и ни кара да затворим с усмивка, макар и с много пролени сълзи, последната страница на романа.

Лейни Тейлър

laini_taylor_bio

Тази авторка ме спечели с умението си да унищожава всичко светло и добро у хората и света, да отнема надеждата на читателите си почти безвъзвратно, а после с един замах да ни върне слънцето и птичките, лятото и любовта, вярата и надеждата обратно в сърцата. Т.е. смачква те в прахта, а после те отупва едно хубаво и те прави по-блестящ и ведър отколкото някога изобщо си се надявал. Не всеки успява да се спогоди с този стил, разбирам го, но тези, които все пак успеят да храносмелят дързостта на Лейни, не съжаляват нито за миг от прекараното време между страниците на книгите й!

Рейнбоу Роуъл

RainbowRowell_photo

Роуъл ми хареса още с „Елинор и Парк“, но с „Фенка“ й станах истински почитател! Последвалите заглавия за по-пораснали герои пък затвърдиха впечатленията ми, че подобно на Хувър умее да разкаже обикновена любовна история по крайно необикновен и увлекателен начин. Да ни разтърси из основи, но по един малко по-мек, макар все така драматичен начин. Роуъл много умело изследва дълбините на човешките емоции и ги предава на историите си с автентичност и дух, които попиват дълбоко в читателското съзнание. И остават там за дълго, дълго време.

Дженифър Донъли

exclusive-jennifer-donnelly-dives-waterfire-saga-1-med

Тази авторка ме впечатли с разнообразното си творчество. От тийн фентъзи, през историческа драма, до любовни романи – тя умее всичко. А най-уникалното е, че всяка нейна история е коренно различна от предходната и няма как да се омесят сюжети и характери на персонажи. И всяка една книга увлича читателя в света си мигновено и безпардонно, прави го част от случващото се и оставя своя отпечатък в сърцето му за вечни времена. Талант!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.