Graffiti Moon ни разкрива изкуството да откриеш себе си и да имаш смелостта да преследваш мечтите си

„Казах му, че това са само мечти. Той отговори, че мечтите са единственият начин да стигнеш до някъде.“

Какво може да се случи в рамките на една нощ – ами оказва се доста нещо. А също очевидно може и да се напише книга за случилото се, която да те обсеби до последната страница. И въпреки, че си наясно кои са Сянката и Поета, си оставен да се чудиш на толкова много неща заедно с героинята ни Луси. И все пак – истината през цялото време е пред очите ни.

Историята на Кат Кроули е наистина увлекателна, забавна, тъжна в истинските си моменти и емоционално заредена до избухване. Героите ни са типични тийнейджъри от предградията, всеки със своите си житейски проблеми и неприятности. Авторката умело е успяла да надникне зад фасадата на всеки един от тях и да разнищи психиката им пред нас, читателите, по такъв ловък начин, че отново да не останем безразлични към съдбата на тези момчета и момичета. За пореден път тръпнем в очакване на края, защото до последно не знаем как ще постъпят героите, кой избор ще направят, в какво ще изберат да вярват. А именно в това се крие разковничето на тази история – до изборите, които правим, последиците, които избираме да посрещнем, бъдещето, за което имаме смелостта да се борим.

Както казах историята се развива за една нощ. Луси и компания са завършили 12ти клас и решават да прекарат една щура нощ навън, всеки в търсене на липсващото парче от пъзела, наречен живот. Джаз иска да открие любовта; Дейзи – да разбере има ли смисъл да продължава връзката си с момче, което е сладко и мило, но много глупаво; Луси търси Единственият в лицето на Сянката – артист на графити, когото никой не е виждал и не знае кой е; Ед и компания търсят да изкарат бързи лесни пари, защото техните неволи придобиват застрашителни размери. Този микс от невероятни и толкова различни едни от други персонажи ще забърка такава каша, че корема ще ви заболи от смях, сърцето – от съпричастност, а душата – от огромната надежда, стаила се вътре, за светлото бъдеще, което е само на ръка разстояние от героите ни. Докато слънцето изгрее и последният от тях ще е направил решаващата крачка към своето ново Аз.

„Думите й са като картини и аз ги рисувам на стената в главата си, докато тя говори.“

Мисля, че взаимоотношенията между Луси и Ед бяха наистина сладки и страшно забавни. Те вече станаха част от любимите ми книжни двойки и ако още не сте се запознали с тях, не пропускайте този шанс. Защото Ед е саркастичен, но и мил и отзивчив, дори когато не иска да бъде такъв. Крие срамна (за него!) тайна и прави няколко погрешни стъпки в миналото, защото се страхува да признае, че има нужда от помощ. Обезверен и отчаян, той е на път да направи нещо наистина глупаво и опасно и макар съзнателно да е поел този риск, подсъзнателно постоянно търси причини да се откаже от деянието.

Луси е поредната героиня badass, в която тотално се влюбих. Това момиче знае как да отстоява себе си и нещата, в които вярва. Знае и как да се грижи за себе си – толкова много крошета и прегазени типове не съм срещала дори в „Стъкленият трон“ 😄 А в същото време е така чувствителна и креативна, истински човек на изкуството. Борбена и мека в точните моменти, тя знае кога и как да окаже нужния натиск, за да достигне до човека отсреща. А портфолиото й ще ви остави без дъх…

Определено Кат Кроули се нарежда сред любимите ми автори, чиито книги директно ще грабя от лавиците без да се замислям дори. Тя умее да вниква в младата душа на героите си, да ги изправя пред тежки изпитания и да им помага да намерят пътя си обратно към света и хората, които обичат. Умее да разказва истински истории по такъв пленителен начин, че без значение от възрастта, читателят да изживее едно незабравимо приключение измежду страниците на книгите й. Препоръчвам тази авторка и творбите й на всеки, който… хм, май просто на всеки, който обича да чете, без оглед на любим жанр и тематика. Вярвам, няма да останете разочаровани 🙂

Горещо благодаря на Orange Books за предоставеното копие ❤

~ * ~

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.