The Aesthetically Pleasing Book Tag

Отдавна бях хвърлила око на този таг, но се мотаех, защото не притежавам чак толкова богата библиотека, от коята да избирам любими корици. Пък и много забравям какво ми е харесало има-няма пет минути след като съм се прехвърлила на следващата книга 😄 Но благодарение на Силвето си дадох малко зор и ето го резултата:

1. Най-добрата цветова комбинация на корица

Хм, като че ли нямам някоя конкретна корица на ум. Обичам ярките корици с наситени цветове, ако трябва да бъда съвсем откровена. На Сиела повечето книжки са с точно такъв тип корици. Едни от скорошните книги, които четох, с наситени, изразени цветови комбинации, бяха „Единственият спомен на Флора Банкс“, „Защото никога няма да се срещнем“, „Жестока любов“, че дори и „Цветя от лед и пепел“.

2. Най-хубава типография/шрифт на корица

Не знам дали са най-хубавите, но определено ми харесват шрифтовете на заглавията на „Завещанието“, „Ново начало“, „Писма до изгубените души“, „Красавицата и Звяра: Историята от филма“ и „Пасажер“.

3. Най-хубавата семпла корица

Ще посоча „Думи в тъмносиньо“. Може и да съм малко пристрастна, имайки предвид, че съвсем наскоро прочетох и се влюбих в историята, но тази корица наистина изпъква със стилната си, „простичка“ визия ❤

4. Най-хубавите последни страници

Тук се обърках малко. Най-хубавите последни страници откъм историята, която разказват, или ако имат илюстрации някакви? Но и в двата случая нямам еднозначен отговор, защото не съм чела почти никакви илюстровани издания, а всяка книга, която е завършила с непредсказуем обрат и хепи енд, има хубави последни страници за мен.

5. Най-хубавата карта

Хитроумната карта на Хари Потър! 🤓

6. Най-хубавите открити твърди корици

Някой ще ме светне ли за закрити твърди корици? Както и да, не притежавам много книги с твърди корици, но малкото, които имам, ме убеждават, че е по-хубаво с тях. Сред тези ми съкровища най-ярко изпъква корицата на „Детски и домашни приказки“ на Братя Грим.

7. Най-хубавата задна корица

Много ми допадат кориците от поредицата „Стъкленият трон“, защото не са просто гръб на историята, те я допълват, показват една друга нейна страна. Обожавам ги! Обожавам цялата поредица!

8. Най-добрите хедъри на глави

Да си призная, хич не обръщам внимание на тия неща. Особено, ако ме е грабнала историята, направо съм сляпа за всичко друго, освен за думите. Но ако има някакви илюстрации, по ми се набиват на очи. Например в трилогията „Тъмната дарба“, „Пасажер“, „Четирите цвята на магията“, „Думи в тъмносиньо“, „Всичко, всичко“. О, като споменах Кат Кроули – всъщност хедърите на „Graffiti Moon“ бяха доста интересни, макар и семпли.

9. Най-добрите илюстрации

Не притежавам илюстрованите издания на Хари Потър, но съм надниквала в тях и трябва да призная, че наистина са удивителни. Дано някой ден успея да ги добавя към библиотеката си 🙂

10. Най-хубавото гръбче

Допадат ми гръбчетата на всички книги от трилогията „Тъмната дарба“, както и тези на „Всички наши места“, „Четирите цвята на магията“ и „Дървото на лъжите“. Съвременните любовни романи на Ибис също имат хубави гръбчета, главно защото съдържат част от корицата отпред.

Отново благодаря за тагването, Силве! Не ме забравяй и при други предизвикателства 🙂
Аз от своя страна ще тагна адашката – Калина от A Court of Books and Magic.

The_Aesthetically_Pleasing_Book_Tag_cover2

2 мнения за “The Aesthetically Pleasing Book Tag

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.